søndag den 30. november 2008

Musik

Det har været meget vigtigt for os, at få baggrundsmusik til hver enkelt bane med i vores spil. Både for at skabe en bestemt stemning, men også for at gøre det mere underholdende og sjovt at komme igennem. Musikken gør rigtig meget og hjælper vores baner med at blive mere levende og interessante.
Vi har været meget kede af, at det ikke var muligt, at få alle vores figurer til at bevæge sig på en gang. Da bevægelse også er med til, at gøre spillet mere levende. Men vi håber at musikken alene, kan hjælpe vores målgruppe på vej, og at de stadig vil synes det er spændende at spille.

Da vi var ude på fritidshjemmet, ønskede drengene, at spillet skulle blive mere uhyggeligt. Dette har vi prøvet at komme til gode via musikken.
Vi har diskuteret meget, hvor uhyggelig underlægningsmusikken skal være. Det er vigtigt at fange børnene, og uhyggen er et stort virkemiddel til dette. Men samtidig må det heller ikke blive for uhyggeligt. Derudover skal, der være stor forskel på planeterne og boss banen, hvor elementet af uhygge virkelig skal være i højsædet. Derfor kom vi frem til, at skære lidt ned på uhyggen i de øvrige baner, da effekten derved bliver større.
Derudover antager vi, at man ikke vil kunne holde ud at høre på dystre toner gennem helle spillet, så vi har prøvet at lave lidt anderledes musik, hvor man godt kan fornemme, at der er noget på færre, men uden det bliver for voldsomt.


I frugt og grønt banen, bliver der hvisket chokolade, slik mm. på en loggende måde. Det skal symbolisere bossens effekt på planeterne. Han logger alle, og vil have dem til at spise slik. Hans magt, og den hviskende stemme i baggrunden, er med til at skabe en lidt mere truet stemning.

Katharina, kan du skrive nogle af de tanker du har haft omkring de andre baner? Hvad man høre, hvorfor, hvilken effekt det har osv.


Jeg har ledt meget efter noget om børn og uhygge og musik og uhygge, men har bare ikke kunne finde noget passende. Synes det ville være fedt at have noget teori med indover musik afsnittet, men måske kan det bare ikke lade sig gøre?
Jeg har fundet følgende, men er meget i tvivl om hvor vidt vi kan bruge det.
Hvad synes I?

Hvordan kan Medierådet vide, hvad der skræmmer børn?

Censorerne som ser filmene er uddannet inden for pædagogik eller psykologi og arbejder med børn til hverdag. Når de vurderer om noget kan fremkalde angst bruger de deres viden om hvordan og hvad børn opfatter på forskellige alderstrin.

Nutidens børn lærer mere og kender mere til film end børn for bare 10 år siden og denne viden bruger censorerne også. Børn er f.eks. blevet bedre til at gennemskue filmiske effekter, det smitter selvfølgelig af på vurderingen.


Kan børn blive skræmt af tegnefilm?
Tegnefilm er en af de genrer, som børn hurtigt lærer at genkende. Måske bliver de bange i starten når de ser tegnefilm, men de lærer at afkode det, der sker, som noget, man skal grine af, fordi større børn og deres forældre morer sig. De lærer at skelne mellem film og virkelighed, og det gør at de ikke bliver så let skræmte.

Små børn kan dog godt blive skræmt af en tegnefilm, da er det som regel fordi effekterne i filmen er voldsomme, hvis der f.eks. er en høj lydside. Vi er meget opmærksomme på at meget små børn ikke ser de film, der er for voldsomme. Det gælder også tegnefilm. Det ses f.eks. ved Disney film, hvor tempoet, handlingen og lyden godt kan virke overvældende.

Disney film bliver oftest vurderet til Tilladt for alle, men frarådes for børn under 7 år.

Kilde:
http://portal.medieraadet.dk/Portal/Film/Sporgsmal_Svar/Sporgsmal_svar.aspx?lg=print


Er det farligt at spille computerspil?
Det er svært at svare enten ja eller nej hertil.
Computerspil er genstand for intens debat. Gennem aviser og tv får man næsten dagligt serveret modsatrettede oplysninger om enten hvor kompetente, børn bliver af at spille, eller om hvor aggressive, de kan udvikle sig til at blive.
Computerspil er det hele. Det er nye legemuligheder, nye former for samkvem og netværk, nye former for læring men også forhold, som man som forældre skal være opmærksom på. Børn kan blive skræmte, isolerede, afhængige og flygte fra virkeligheden.
Der er dog ikke fundet resultater, der bekræfter visse forskeres udsagn om, at der udskilles stoffer, som kan give anledning til psykotiske tilstande.

Medierådet for Børn og Unge anbefaler to forhold, man især bør have for øje:
Kan man blive skræmt af at spille computerspil?
Computerspil, der fremstiller vold i ekstrem og detaljeret grad, kan virke skræmmende på de yngste børn og på børn, som ikke har en klar genrebevidsthed. I den forbindelse er der forskel på pigers og drenges forhold til computerspil med voldsskildringer. Pigerne tager i højere grad afstand fra voldsskildringer i computerspillene, end drengene gør.

Børn oplever imidlertid ikke computerspil som særlig angstfremkaldende i forhold til fx. film. Tværtimod finder børnene, at film er mere skræmmende end computerspil.

Kilde:
http://spil.medieraadet.dk/Spil/Raad_Fakta/Spoergsmaal_og_svar.aspx

Ingen kommentarer: